zondag 1 juli 2012

Fotografie Project 3 deel II

Een tijdje geleden heeft u een 1ste gedeelte gezien van de uitgewerkte opdachten in mijn opleiding Fotografie Pro, vandaag stel ik het 2de gedeelte voor.


Food photography:

Maak een opname van een compositie met voedsel. Je leert werken met verlichtingsmethodes die bepaalde elementen in je compositie benadrukken of verdoezelen.




Productfotografie cosmetica:

Maak een pack-shot van een cosmeticaproduct, al dan niet gebruik makend van een lichttent


 



Textielfotografie:

Welke zijn de meest geschikte verlichtingsmethodes om textiel uit te lichten? Hoe kan je de nadruk leggen op bepaalde facetten van je textielstructuur. Je leert het in de opdracht: Maak een geslaagde textielfoto.





Landschapsfotografie:

Maak een seizoesgebonden landschapsfoto




cd-hoes:

Componeer je eigen CD-hoes, aan de hand van een opgelegd thema: Jij kiest de foto die erbij past en steekt de lay-out voor je CD-hoes in mekaar.



 



Themaportret Irving Penn:

Maak een portret op de wijze van Irving Penn. Je bekijkt de werken van de meester, analyseert ze en probeert door eigen invulling een reproductie te maken van zijn gekende stijl.




 
Beweging met stroboscoop:

Beweging kan je illustreren door bewegingsonscherpte, maar beter nog door alle facetten van die beweging haarscherp vast te leggen. Wat je nodig hebt voor deze opdracht is een donkere kamer of ruimte en een flitser die snel opeenvolgende flitsen kan geven...



Reportage:

je leert waarop je moet letten bij reportagefotografie, hoe je de flitser moet instellen , ed. Maak een reeks reportagefoto's










Hiermede heeft u alle opdrachten gekregen die in onze 3de module moesten uitgewerkt worden. Voor mij was de moelijkste opdracht "Stroboscopie fotografie", het heeft inorm lang geduurd vooraleer tijd en belichting met de flitsen overeen stemden.
Maar alle opdrachten waren een uitdaging, vooral als u in het soort van fotografie niet bekend was en het voor de eerste keer moest uitgewerkt worden, maar hiervoor volgen we natuurlijk een opleiding.
Verder dank aan onze docent David Maesen.

Suggesties of commentaar is altijd welkom.

Tot de volgende,



Geen opmerkingen: