zaterdag 21 juli 2012

Danny Van der Elst

Danny Van der Elst



 Afkomstig uit Leuven en geboren op 13 juli 1985.
Studeerde af als Master in de Letteren aan de KU Leuven in 2009, wel opmerkelijk om na zijn studie aan de slag te gaan als fotograaf.
Waarschijnlijk was fotografie zijn passie en schoolde hij zichzelf om tot fotograaf. Dat hij hier veel voor over had spreekt uit de talrijke reportage en shoots die hij in binnen- en buitenland heeft gedaan.
Toch is hij momenteel de assistent van kunstfotograaf Pascal Baetens, wat toch een eer mag genoemd worden. Maar daarbuiten is hij ook persfotograaf bij De Standaard, De Morgen en Het Laatst Nieuws en verder is hij gevestigd als zelfstandig artistiek fotograaf.
Als artistiek fotograaf laat hij zich inspireren door het vrouwelijk schoon dat ik alle dagen in mijn omgeving tegenkom. Hij fotografeert dan meestal jonge dames die hij op een intieme en met emoties doordrongen blik voor de lens haalt.


Hij fotografeert ook op een heel natuurlijke manier, met bestaand daglicht zonder styling of een likje make-up, puur natuur. Elk van zijn gekozen meisjes, want hij noemt het geen modellen heeft haar eigen verhaal en dit probeert hij op foto te laten overkomen.
Persoonlijk vind ik deze stijl van fotografie mooi, eenvoudig en kunstig want wij zijn zulke fotografie niet meer gewoon. Werken met bestaand licht is een kunst, het juiste licht zien en proberen over te brengen op een onderwerp/model, zodoende dat het een artistiek tintje krijgt. Daarom ook dat ik hem als eerste heb verkozen in mijn galerie van “Fotografen der Lage Landen” .


Opmerkelijk onderscheidingen heeft hij ook op zijn palmares staan. Op de Qualified European Photographer-awards (2012) haalde hij een internationale onderscheiding met de award in de categorie portret, met zijn reeks van twaalf jonge vrouwen die terug denken aan een gebeurtenis die een bepalende invloed heeft gehad op hun persoonlijk leven. http://www.dannyvanderelst.be/qep/
Verder neemt hij deel aan verschillende kunstprojecten en tentoonstellingen, waaronder het 34ste International Photo Festival te Knokke en werken van hem zijn ook te vinden in de Art-Hill Gallery te Stalhille.

Link naar zijn site:
http://www.dannyvanderelst.be/

Enkele beelden uit zijn portfolio:














Geen opmerkingen: