woensdag 5 januari 2011

Fotografie-Pro : Portretfotografie op locatie

Na de weken van studio-werk heeft men wel eens nood aan wat anders, dat heeft ook onze docent gedacht en maakte tijd vrij voor een aantal lessen op locatie te gaan. De opdracht bij het op locatie gaan was "vrij" en we waren dan ook tamelijk opgelucht, alleen het licht speelde een rol, omdat het een buiten locatie was. Dus ik had niet meer de mogelijkheid om de belichting zelf aan te passen, maar zou mijn instellingen moeten aanpassen aan  de bestaande belichting van buiten.
Het was dan ook weer even zoeken voor de eerste fatsoenlijke beelden werden geschoten, die ga ik u dan ook niet tonen. Na wat bijstellen van de camera, eindelijk een degelijke opname, maar nog niet goed genoeg voor de docent.
Na enkele minuten van shooten een nieuwe spelbreker, de regen, weeral eens stoppen en daarna opnieuw beginnen, want de belichting buiten was natuurlijk een stuk donkerder geworden. Er werd ons dan maar aangeraden om te werken met de flits op de camera. Natuurlijk vergde dit ook zijn tijd en opnamen vooraleer de juiste instellingen werden bekomen van toestel en flits, maar al doende leert men het.
Verder hadden we vandaag weer onze gekende modellen bij en een beginnend visagiste, die hier ook weer wat kon bijleren. Voor wat fotografie allemaal niet goed is.

Na een voormiddag beelden schieten, was het ook tijd om iets te gaan drinken en de eerste resultaten met de laptop of op het toestel te bekijken en te bespreken met de andere cursisten en modellen.
Daarom laat ik u graag genieten van de beelden die ik op buiten-locatie heb gemaakt, hopelijk heeft u er wat aan en mag u altijd commentaar geven.

Tot de volgende,

De opnamen zijn gemaakt met de flits op het toestel, maar voorzien van een klein softbox op de flits.
De eerste drie foto's heb ik de flits -1/4 stop ingesteld, de 2 laatste foto's  was de flits ingesteld op 0, dus geen onder- of overbelichting.



Stephanie

Jolien

Sabrina
Opnamegegevens zijn voor de 3 bovenste foto's dezelfde:
f 2.8 - 1/125 - iso 100



Melissa
Opnamegegevens : f 2.8 - 1/100 - iso 100 voor beide foto's



Geen opmerkingen: