zondag 26 september 2010

Fotografie voor prof - De Mens

11 en 18/09/2010

Om mijn fotografie nog wat meer glans te kunnen geven, ben ik deze maand gestart met een nieuwe nieuwe module "Fotografie voor Prof - De Mens" in het onderwijs te volgen. Het is een 2-tal jaar intense opleiding in de fotografie. Het is volgens de docent ook de bedoeling dat u na deze twee jaar de fotografie volledig onder de knie zou hebben.
Deze module is de eerste uit 4 tot 5 modules en gaat specifiek over de fotografie van de mens, dit kan zijn als portret, ten voete uit, studio of opnamen op locatie, candid fotografie enz. Na de kennismaking van medecursisten en de uiteenzetting van wat er allemaal zou gebeuren op de eerste les, werd er al heel snel begonnen aan de praktische kant in les 2. De volledige uiteenzetting over het materiaal/benodigdheden voor een studio en het natuurlijk opbouwen van een volledige studio.
Voor het opbouwen van een studio werd begonnen met een eenvoudige opstelling van één lichtpunt naar een ruimere opstelling van 4 lichtpunten, het uitlichten van al deze studio's en het natuurlijk in praktijk brengen van deze opstellingen aan de hand van bv. 1 lichtpunt met model.
Het was voor mij een leerrijke bedoening die zowel zijn eenvoudige en moeilijke kanten van deze fotografie liet ontdekken. Op papier en boekjes is dit wel heel eenvoudig maar alles in de praktijk omzetten is dan al heel wat moeilijker.
Daarom krijgen we ook opdrachten toebedeeld die dan naderhand worden besproken in groep en met de docent. Ook zijn er natuurlijk opdrachten die zullen in aanmerking komen voor het praktisch examen.
Kort samengevat, leerrijk, bondig, echt praktijk gericht en een goede sfeer onder de cursisten, meer moet dat niet zijn.
Als eerste opdracht moeten we een beeld/portret hebben gemaakt met één flits en bestaande licht op locatie. Hieronder de foto, die ik waarschijnlijk zal insturen.

Opname is gemaakt met een softbox op de flits van de camera, merendeels rechts genomen en het invallend licht van bovenaf.
 Lens 17-85mm - f. 5.6 - 100 iso - 1/125

Positieve of negatieve opmerkingen/reacties mogen steeds gemaakt worden aan het volgende adres: dehobbyist@telenet.be of hier beneden en mijn gastenboek.

Volgende week een verder relaas van mijn cursus en opdrachten, tot zo.....

J.B. Photography

Geen opmerkingen: