donderdag 29 maart 2012

Nieuw zoomlens van Canon in aantocht: EF 24-70mm f/2.8L II USM

Er is al veel rond te doen geweest, maar uiteindelijk zou er toch een opvolgeer komen van de vorige L-serie zoomlens. Het zou alleszins een mooie opvulling zijn aan mijn arsenaal lenzen en waarschijnlijk eentje die ik dikwijls zal gebruiken.



De lens zou in kwaliteit weer wat beter moeten zijn en volgens de fabrikant is de beeldkwaliteit gevoelig verbeterd door betere optische componenten die een scherper beeld zouden opleveren. Hierdoor versta ikzelf dat een betere details zouden moeten weergegeven worden in het beeld. Maar ook zou er minder vervorming over het hele zoombereik zijn, dat zeker een pluspunt mag genoemd worden als men regelmatig op de uitersten van het bereik gaat werken.
Daarnaast zullen twee asferische elementen de cromatische aberratie van de lens verder terugdringen.
Voor het stof weg te houden zijn de voor- en achterzijde van de lens voorzien van een fluorcoating.

De zoomlens heeft een minimale scherpstelstand van 0.38m bij alle brandspuntafstanden, wat ook een mooie vergroting geef van 0.21x .
Verder bezit ze een ultrasone motor voor een snelle en geruisloze scherpstelling.
Het objectief is ook iets lichter en dit komt omdat het objectief ook 10 mm korter is als zijn voorganger, het gewicht zou 805 gr gaan wegen.
Voor mij een iets wat spijtige zaak is de filtermaat die van 77mm naar 82mm gaat en we zo weer genoodzaakt zijn andere filters aan  te kopen.

Het objectief zou in de loop van de maand april op de markt komen en aan een kostprijs van 2.579€, dit mag wel prijzig genoemd worden, maar u krijgt ook kwaliteit hiervoor in de plaats.
Persoonlijk had ik ook liever gezien dat ze deze lens voorzien hadden van een diafragma van 1.8 maar dan was de prijs nog een stukje hoger in te schatten.

Verder iets meer van de technische gegevens:

http://nl.canon.be/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Standard_Zoom/EF_24-70mm_f2.8L_II_USM/index.aspx?specs=1

Bron Canon

Deze lens is dan ook voor de betere amateur fotograaf of professioneel bestemd, maar toch hoop ik ze binnenkort te mogen afhalen bij een verdeler.

Tot de volgende,

Geen opmerkingen: