vrijdag 18 november 2011

Tentoonstelling "Beautiful People" van Noël Konings



Locatie: CC De Velinx

Adres: Dijk 111
           3700 Tongeren






Noel Konings (60 jaar) is geboren en getogen in de oudste stad van België. In het dagelijkse leven is Noel vliegtuigtechnicus bij de nato in Duitsland, maar zijn grote passie is en blijft fotografie

Aanvankelijk probeerde Noel verschillende domeinen van de fotografie zoals landschapsfotografie en macrofotografie maar al vrij snel werd het hem duidelijk dat het wellicht beter was om zich op een bepaald facet van de fotografie te concentreren. Van in het prille begin werd hij gefascineerd door het werk van diverse bekende portretfotografen.

Het duurde dan ook niet lang voordat de vertrouwde “living” voor het eerst werd omgetoverd tot een weliswaar “primitieve” fotostudio.

Op de goede weg geholpen door de goede raad van een inmiddels overleden fotograaf uit de omgeving en later door de aanmoedigingen van meer ervaren fotografen bij de fotoclub “RENOVAT” in St Truiden duurde het niet lang of de eerste goede resultaten waren een feit.

Door deze goede resultaten kwam Noel al snel in contact met enkele modellenbureaus uit de buurt en ontbrak het hem geenszins aan kandidaat modellen. Intussen was de primitieve studio uitrusting uitgegroeid tot een installatie om trots op te zijn.

Ondertussen was de digitale fotografie langzaam maar zeker aan een onafwendbare opmars begonnen. Met veel spijt in het hart werd er afscheid genomen van de “donkere kamer” en in plaats ervan prijkt er nu een volledig uigeruste digitale foto hobbykamer.

De droom van elke hobbyfotograaf is wellicht om met zijn werk “naar buiten” te kunnen komen en voor Noel werkt deze droom werkelijkheid met een eerste fototentoonstelling in de Velinx in 2009. Het was voor Noel tevens een bekroning van 25 jaar portretfotografie. Er werd uitgepakt met een 40- tal eigenhandig bewerkte en afgedrukte portretten.

De laatste jaren beperkt zijn werk zich overigens niet tot enkel studiowerk maar word en meer en meer gebruik gemaakt van buitenlocaties om zijn geliefkoosde hobby te beoefenen. De vele extra mogelijkheden “buiten” en het niet telkens opnieuw moeten “living-studio” ombouwen heeft hierbij wellicht de doorslag gegeven. De onuitputtelijke mogelijkheden van de digitale fotobewerking werden intussen verder uitgediept.

Deze 2e tentoonstelling “Beautiful People” is dan ook een selectie uit het recentste werk van Noel, hoofdzakelijk kleurenfotografie, soms gemengd met een snuifje zwartwit. .



Deze tentoonstelling is gratis te bezichtigen van zaterdag 26 november 2011 tot en met vrijdag 23 december 2011.
Elke weekdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur (dinsdag tot 19.00 uur, donderdag tot 18.30 uur),
vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

Tot de volgende,

1 opmerking:

Unknown zei

Ik ben op zoek geweest naar het World Wide Web voor deze informatie en ik wil u bedanken voor dit bericht. Het is niet gemakkelijk te vinden die perfect schriftelijke informatie over dit onderwerp. Grote Werk!
My lapshop publisher