zondag 14 augustus 2011

Architectuur fotografie "De Singel" Antwerpen

Afgelopen zaterdag hebben enkele mensen van de groep "Art Photography Limburg" een poging gedaan om een aantal foto's te maken van het gebouw "De Singel" te Antwerpen.
Het weer voorspelde niet veel goeds, maar toch zijn we maar naar de wereldstad Antwerpen gereden om daar aan architectuur fotografie te gaan doen. Het was omstreeks 10u dat we onze camera's uit de tas pakten, met op de achtergrond dreigende wolken, die niet veel goeds voorspelden.
Het leek op het eerste gezicht niets bijzonders te zijn, maar bij nader inzicht was het dan toch geen al te gemakkelijk gebouw om te fotograferen. Daarbij waren de weersomstandigheden ook niets, want om met schaduwen te spelen en met natuurlijk lichtspel in de verschillende vlakken, kwam niet veel in huis.
Dan mij maar toegelegd op details in het gebouw, dit bleek dan een betere keuze te zijn, maar dan nog.
Mijn vrienden collega's, bleken ook niet te optimistisch te zijn en samen besloten we maar even naar binnen te wandelen om misschien daar enige beelden te kunnen maken. Maar helaas, veel van de gangen, lokalen en tentoonstellingsruimten waren afgesloten, dus weinig te fotograferen.
Ondertussen was het 12u30 geworden en tijd voor een tasje koffie in de "bar". Wat gebabbel over de mogelijkheden die er nog zouden zijn om te fotograferen en verder nog wat ideeen uitgewisseld over de komende tentoonstelling.
Terug buiten gekomen bleek al snel dat van fotograferen niets meer zou in huis komen, regen, regen en nog maar eens regen.
Einde van de fotoshoot en we lieten "De Singel" achter ons liggen, hopende dat we toch dat ene goede beeld zouden bij ons hebben.
Hieronder enkele beelden die ik zelf genomen heb van "De Singel", met de bedoeling een lijnen- en vlakkenspel te creëren.








       

Tot de volgende...

Geen opmerkingen: