zaterdag 19 februari 2011

Fotografie Pro - Strobist met diepte ruimte

We hadden een mooie locatie opgezocht waar voldoende lichtinval was, maar ook niet teveel om eens te kunnen strobisten, nl. de gebouwen van De Lavaar in Heusden Zolder. Persoonlijk heb ik deze locatie al enkele keren aangedaan en vind het nog steeds een mooie plaats om foto's te maken.

Een opdracht die niet zo gemakkelijk bleek te zijn, omdat er in het beeld een bepaalde diepte of ruimte ingebracht zou worden. Vooreerst is het dan zaak dat natuurlijk uw achtergrond niet donker mag zijn, maar het licht van de omgeving weergeeft. Daar tegenover staat dat uw modellen niet overbelicht mogen zijn, dus een combinatie waar ik even heb moeten op zoeken.
Na wat gesleutel aan de iso en het diafragma toch enkele povere opnamen, die dan naderhand weer bijgesteld werden, tot een uiteindelijk beeld dat aanvaardbaar was.

Hieronder enkele beelden uit een hele reeks die gemaakt werden met een Canon Eos 400D voorzien van een Canon lens EF.s . 17-85 mm. Verder heb ik gewerkt met een Canon speedlite 580 EX II voorzien van een softbox op statief los van toestel, merendeels opgesteld onder een hoek van 45° ten opzichte van het model en opgelicht met een wit reflectiescherm. De instellingen van de flits waren : Manueel - 1/1 - zoom 50mm, misschien eigenaardig maar ik werk gewoonlijk manueel met mijn flits.


Jolien

Links flitsinval en rechsvoor opgelicht.

Tessa

Zelfde opstelling als hierboven, alleen de oplichting iets meer voor het model.

Tessa

Belichtingsinval van de flits redelijk frontaal

 Bovenstaande foto's zijn gemaakt met een f./ 5.6 - 1/40 sec - iso 400



Tessa
 Flitsopstelling rechts van het model en niet opgelicht.

Jolien en Tessa

Flitsopstelling linksvoor en van dichtbij opgelicht met reflector aan de rechterzijde

Bovenstaande foto's zijn gemaakt met een  f /5.6 - 1/50 - iso 400

Hopelijk heeft u weer genoten van deze opnamen en techniek, reacties en commentaar zijn altijd welkom.

Tot de volgende opdracht,

Geen opmerkingen: