zaterdag 9 juli 2011

Art Photography Limburg

Vandaag onze eerste bijeenkomst gehouden met A.P.L. in C-Mine te Winterslag.
Eindelijk, na een tijdje voorbereidende onderhandelingen met de mensen in de opleiding "Fotograaf" is er toch een aantal toekomstige fotografen die de hoofden willen bij elkaar steken om ook nog wat anders te doen als fotograferen.
De bedoeling van A.P.L. is dat de mensen in deze groep zin hebben om hun werken tentoon te stellen aan het publiek. Hierdoor krijgen de buitenstaanders een andere kijk op de fotografie, de mogelijkheden en soms de artistieke bedoeling die een fotograaf in zijn werk wenst te leggen voor ogen. Ook is het mooi om uw eigen werken eens te zien hangen in een gallery of eender welke andere tentoonstellingsruimte.
Maar vooraleer het zover is, moet er heel wat besproken, gehandeld en overwogen worden om alzo tot een mooi concept te kunnen komen.
Het was dan ook vandaag een geanimeerde vergadering,voorzien van een tamelijk uitgebreid agenda en bepaalde knopen dien vandaag al zouden moeten doorgehakt worden.
Dit is dan ook allemaal gebeurd op serene manier en hopelijk met verstand van zaken, want we werken toch aan een concept dan niet te onderschatten valt.
Na een lange geslaagde vergadering was het tijd om naar de lucnh te trekken en even te ontspannen, maar ook hier werden nog bepaalde punten aangehaald en besproken. Het was alsof de bronnen maar bleven borellen, zodat sommige gesprekken overgingen in een sprekende waterval.
Maar we moesten vooruitgang maken, want omstreeks 13u zouden we nog een modellenshoot houden en we konden toch moeilijk als toekomstig fotografen de modellen laten wachten op hun honger om voor de lens te staan.
Ook dit onderdeel van de bijeenkomst was prima verlopen en beide partijen waren zeer tevreden. Na een 3-tal uurtjes werd alles ingepakt en nog eens even nagekaart bij een tasje koffie of een frisdrank.
Daarna iedereen naar huis met een goed gevoel en in het achterhoofd onze volgende bijeenkomst in augustus.      
Zouden er lezers of bezoekers zijn van deze site en komende uit de provincie Limburg kunnen zich steeds aanmelden op het volgende e-mailadres:  jb.photography@telenet.be
Binnenkort enkele foto's van de afgelopen shoot.

Tot de volgende.

Geen opmerkingen: