zaterdag 21 maart 2009

Nieuwe Canon lens

Na een lange periode van stilte is Canon er in geslaagd een nieuwe zoomlens op de markt te brengen. Andere merken zoals Nikon, Sigma en Tamron hadden dit reeds eerder gedaan, dus kon of mocht Canon niet achterblijven op zijn concurrentie.
Canon heeft een 18-200mm aan zijn assortiment toegevoegd, deze superzoom heeft een zoombereik van een normale groothoek tot een goede telelens. Wel zal er enige concessie gedaan moeten worden op het gebied van zijn lichtsterkte 3,5 - 5,6 en zijn beeldkwaliteit. De lens beschikt verder over een beeldstabilisator (IS) maar er is geen USM-motor en FTM (full manual focus), waarmee de scherpstelling niet automatisch kan gebeuren en dus handmatig moet worden scherpgesteld. Dit zal waarschijnlijk wel meer te maken hebben met de prijs van de lens, zodoende dat deze lens voor ieders beurs te aanvaarden is.
Heeft Canon hier ingespeeld op een stevige en degelijke lens voor te gebruiken bij alle gelegenheden zoals: portret, natuurfotografie enz. of voor de vakantieganger die dan alleen maar één lens meer zal moeten mee sjouwen?

Richtprijs: 649,00€

Enkele opgezochte prijzen: Pixamnia - 636,00€
Digicam - 499,00€ (verzendkosten incl.)

http://www.canon.be/

Geen opmerkingen: